Exempel på meritförteckningar (för 2023)

Nedan ser du meritförteckningar för mer än 850 yrken grupperade efter bransch. Använd expertguiderna och vår kostnadsfria cv-byggare för att skapa ett vackert cv på några minuter.

assets/components/resume examples/resume.png
assets/components/resume examples/resume.png

Ett CV är ett verktyg för självmarknadsföring som lyfter fram dina relevanta kunskaper och färdigheter för en potentiell arbetsgivare. Det är viktigt att anpassa ditt CV så att det matchar en arbetsbeskrivning. Du kanske har flera versioner av ditt CV för att passa perfekt för olika tjänster. Till exempel kommer en programmerares CV att innehålla utvecklingsspråk. Å andra sidan kan samma programmerare vilja ansöka om en tjänst som teamledare, så det finns några justeringar som måste göras - förutom den tekniska bakgrunden, som är mycket viktig, och vissa andra färdigheter kan också vara viktiga, som t.ex. teamledarskap/projektplanering. Det kan vara svårt att ha ett välskrivet CV - å ena sidan ska du intressera läsaren, men å andra sidan får du inte överdriva och trötta ut din potentiella arbetsgivare. Se till att du väljer en imponerande CV-mall som passar rollen och välj färger som inte är för djärva men som sticker ut och lyser på ditt CV. Det finns mängder av cv-exempel på nätet, men HR-experter godkänner bara några få. Kontrollera vem som är författare och läs om webbplatsens rykte; du vill inte att personer utan relevant erfarenhet ska ge råd om din karriär. Under årens lopp har vi skaffat oss stor erfarenhet och hjälpt många att hitta jobb över hela världen. Med hjälp av våra professionella guider kan du skapa ett imponerande CV - enkelt och snabbt.

Försäljning och marknadsföring
Genom att använda våra CV-exempel för "Försäljning och marknadsföring" får arbetssökande ett effektivt sätt att visa upp sin erfarenhet och kompetens för relevanta lediga jobb. Det kommer också att hjälpa dem att skapa ett CV som är skräddarsytt för branschen och som sticker ut för potentiella arbetsgivare.
Management och ledarskap
Våra CV-exempel för "Management & ledarskap" är ett enkelt sätt att visa upp dina färdigheter och erfarenheter samtidigt som du ser till att du presenterar dig i bästa möjliga ljus för potentiella arbetsgivare. De ger dig också en inblick i vad arbetsgivare letar efter i ett CV och tips på hur du kan få ditt CV att sticka ut.
Livsmedelsservice
Med hjälp av våra CV-exempel för livsmedelsservice kan du skapa ett CV som är skräddarsytt för den typ av jobb du söker, och som låter dig lyfta fram din erfarenhet och kompetens inom livsmedelsservicebranschen. Detta kommer att hjälpa dig att sticka ut från andra sökande och öka dina chanser att få jobbet.
Utbildning och lärande
Att använda våra CV-exempel inom utbildning och lärande är ett bra sätt att komma igång med att skapa ett professionellt CV som visar upp din erfarenhet och dina kvalifikationer. Dessa exempel ger vägledning om formatering, innehåll och sökordsoptimering, så att du kan skapa ett CV som är skräddarsytt för dina individuella jobbsökningsbehov.
Barnomsorg
Med hjälp av våra CV-exempel för "Barnomsorg" kan du skapa ett professionellt, organiserat och effektivt CV som lyfter fram din erfarenhet och dina kvalifikationer för det jobb du söker. Det kan också ge dig en idé om vilken typ av innehåll du ska inkludera och hur du ska strukturera det för att få ut det mesta av ditt CV och få det att sticka ut från konkurrenterna.
Undervisning och lärande
Våra CV-exempel för "undervisning och lärande" ger tydlig vägledning om hur man organiserar och presenterar en arbetssökandes kvalifikationer för en tjänst inom undervisning och lärande. Detta bidrar till att säkerställa att den mest relevanta informationen lyfts fram och att den arbetssökande kan göra ett starkt intryck på rekryterande chefer.
Juridiska tjänster
1. Våra exempel på CV:n för "juridiska tjänster" ger bra vägledning om hur du kan visa upp din erfarenhet och kompetens på ett sätt som är anpassat till branschen för juridiska tjänster. 2. De kan hjälpa dig att skapa ett professionellt och effektivt CV som ger dig de bästa förutsättningarna att sticka ut för potentiella arbetsgivare.
Tillverkning och lagerhållning
Våra CV-exempel för "tillverkning och lagerhållning" är en perfekt utgångspunkt för dig som vill visa upp din erfarenhet och dina kvalifikationer inom området. De erbjuder branschspecifikt språk och formatering som hjälper ditt CV att sticka ut på en konkurrensutsatt arbetsmarknad.
Medicin Hälsovård och välbefinnande
Med hjälp av våra CV-exempel inom "Medicin, sjukvård och välbefinnande" kan du snabbt skapa ett professionellt CV som är skräddarsytt för sjukvårdsbranschen. Exemplen är utformade för att lyfta fram de färdigheter och erfarenheter som är viktigast för arbetsgivare inom detta område.
Byggnation
Med hjälp av våra CV-exempel för "Bygg" kan du visa upp dina kvalifikationer och erfarenheter på det mest effektiva sättet för potentiella arbetsgivare. De ger användbara exempel på hur du effektivt kan lyfta fram dina färdigheter, förmågor och arbetshistorik för att öka chanserna att få det jobb du vill ha.
Redovisning och finansiering
Våra CV-exempel inom "redovisning och finans" är en bra utgångspunkt för arbetssökande inom finans- och redovisningsområdet. Dessa exempel ger ett professionellt skrivet och formaterat CV, som är skräddarsytt för den specifika branschen och arbetspositionen, vilket ger sökande en konkurrensfördel.
Informationsteknik (IT)
Med hjälp av våra exempel på IT-CV kan du skapa ett CV som lyfter fram dina relevanta tekniska färdigheter och erfarenheter samtidigt som du visar upp dina andra kvalifikationer, t.ex. sociala färdigheter och utbildning. Detta hjälper dig att skapa ett professionellt och väl avrundat CV som kommer att vara attraktivt för potentiella arbetsgivare.
Media och underhållning
Med hjälp av våra CV-exempel inom "Media och underhållning" kan arbetssökande visa upp sina unika färdigheter och erfarenheter på ett sätt som är anpassat till de specifika kraven inom underhållningsbranschen. Dessutom ger våra exempel värdefull insikt i lämplig formatering, ton och innehåll för CV:n inom media- och underhållningsbranschen.
Brottsbekämpning och räddningstjänst
Med hjälp av våra CV-exempel inom "brottsbekämpning och räddningstjänst" kan du skapa ett effektivt CV som lyfter fram de färdigheter och erfarenheter som är mest relevanta för det jobb du söker. Dessutom kan våra CV-exempel ge dig värdefull insikt i hur du bäst formaterar och strukturerar ditt CV för att göra ett bra första intryck.
Kreativa och kulturella områden
Med hjälp av våra CV-exempel för "kreativa och kulturella områden" kan du skapa ett CV som är skräddarsytt för det specifika jobb och område du söker till, och som kan hjälpa dig att sticka ut från andra arbetssökande. Det ger dig också ett professionellt format för att visa upp dina färdigheter och kvalifikationer på bästa möjliga sätt.
Färdiga mallar som hjälper ditt CV att stå ut för rekryterare.
Prova Resumakers professionella cv-byggare nu. Börja gratis