Allmänna kontorist Följebrev: Exempel & Guide (Ingångsnivå & Seniorjobb)

Skapa ett unikt Allmänna kontorist personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

Allmänna kontorist Följebrev Exempel
Genomsnittligt betyg: 4,8 (189 röster)
Allmänna kontorist Följebrev Exempel

Hej, Att skriva ett imponerande och välskrivet ansökningsbrev kan vara avgörande för att få en intervju. Som allmän kontorsassistent är det viktigt att kunna kommunicera effektivt och noggrant. Vårt guide för allmänna kontorsassistentsbrev ger dig värdefulla tips och råd för att skapa ett professionellt och fängslande brev som kommer att imponera på arbetsgivare. Läs vidare för att lära dig hur du kan skriva det perfekta ansökningsbrevet för din nästa kontorsassistentroll.

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för Allmänna kontorist. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som Allmänna kontorist. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

Allmänna kontorist Exempel på personligt brev

Kära [Företagsnamn] team,
Jag är väldigt intresserad av den General Clerk-rollen som ni har annonserat och jag tror att min erfarenhet och färdigheter gör mig till en perfekt kandidat för denna roll.

Under de senaste två åren har jag arbetat som administrativ assistent på [nuvarande företagsnamn], där jag har skaffat mig en bred kunskap inom administration, datasystem och arkivering. Min roll har involverat att upprätthålla noggranna register, svara på kundförfrågningar och samarbeta med teamet för att säkerställa smidig drift av kontoret. Jag har även erfarenhet av att använda Microsoft Office-program som Excel, Word och Outlook för att skapa och redigera dokument samt organisera möten och schemalägga evenemang.

Dessutom har jag starka kommunikationsfärdigheter och kan hantera flera uppgifter samtidigt med precision och noggrannhet. Under min tid på [nuvarande företagsnamn], har jag blivit berömd för min förmåga att snabbt svara på förfrågningar från både interna och externa parter samt för min förmåga att upprätthålla en organiserad arbetsmiljö och hålla mig själv och andra medarbetare på uppgiften.

Jag är mycket flexibel och anpassningsbar och tror starkt på att teamarbete är nyckeln till framgång. Jag är övertygad om att mina färdigheter och erfarenhet kommer att göra mig till en värdefull tillgång för ert team och jag ser fram emot möjligheten att bidra till [företagsnamn] framgång.

 • Jag är en noggrann och organiserad general clerk med erfarenhet av administrativa uppgifter.
 • Jag har starka kunskaper inom Microsoft Office-program och kan hantera flera uppgifter samtidigt med noggrannhet.
 • Jag har utmärkta kommunikationsfärdigheter och trivs i en teambaserad miljö.

Tack för ert övervägande och jag ser fram emot att diskutera möjligheten att bidra till [företagsnamn] team personligen.
Vänliga hälsningar,
[Ditt namn]Varför behöver du ett personligt brev från en Allmänna kontorist?

Varför behöver du en allmän klark täckebrev?

 • För att introducera dig själv till arbetsgivaren och beskriva varför du är intresserad av jobbet.
 • För att marknadsföra dina färdigheter och erfarenheter som är relevanta för den specifika tjänsten.
 • För att visa din förmåga att kommunicera effektivt och skriva professionellt.
 • För att skilja dig från andra sökande och göra ett starkt intryck.
 • För att visa din passion och engagemang för att arbeta i den specifika organisationen eller företaget.Några viktiga regler att hålla i minnet

Skrivregler för en allmän kontorsassistent-följebrev:

 • Var artig och professionell i din ton och språkbruk.
 • Använd en tydlig och lättläst typsnitt och layout.
 • Se till att ditt brev är riktat till rätt person eller företag.
 • Framhäv dina färdigheter och erfarenheter som är relevanta för den specifika positionen.
 • Berätta varför du är intresserad av och passande för jobbet.
 • Avsluta med en artig avskedsfras och ditt namn.Vilken är den bästa strukturen för Allmänna kontorist följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande Allmänna kontorist CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en Allmänna kontorist? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för Allmänna kontorist följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear Allmänna kontorist Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

Hej,

Jag är mycket intresserad av den lediga tjänsten som allmän kontorsassistent hos ert företag. Med min starka kommunikationsförmåga och noggrannhet, tror jag att jag skulle vara en tillgång till ert team.

Några av mina viktigaste egenskaper inkluderar:

 • Effektiv kommunikation och samarbetsförmåga
 • Förståelse för administrativa uppgifter och dokumenthantering
 • Förmåga att arbeta noggrant och effektivt under tidspress
 • Starka organisatoriska färdigheter

Jag är övertygad om att min erfarenhet och kompetens skulle göra mig till en idealisk kandidat för den här positionen.

Jag ser fram emot att ha möjligheten att diskutera ytterligare hur jag kan bidra till ert företag. Tack så mycket för er tid och hänsyn.

Vänliga hälsningar,

[Ditt namn]Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när du skriver ett Allmänna kontorist personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Använd inte en generisk "en storlek passar alla" cover letter. Anpassa din cover letter för varje specifik tjänst du ansöker om.
 • Undvik att skriva för mycket information. Håll din cover letter kort och koncis, och fokusera på dina mest relevanta erfarenheter och kvalifikationer.
 • Felaktigt stavning och grammatikfel kan skicka dåliga signaler till arbetsgivaren. Se till att noggrant korrekturläsa din cover letter innan du skickar in den.
 • Att inte lyfta fram dina starkaste färdigheter och erfarenheter kan göra det svårt för arbetsgivaren att se ditt värde. Se till att tydligt marknadsföra dig själv och vad du kan bidra med till företaget.
 • Undvik att kopiera innehåll från ditt CV rakt av. Din cover letter ska komplettera och utveckla din erfarenhet och kompetens, inte upprepa den.Viktiga punkter för ett Allmänna kontorist personligt brev

 • Kännedom om allmän kontorsadministration
 • Stark organisatoriska färdigheter
 • Förmåga att arbeta noggrant och effektivt
 • Erfarenhet av dataregistrering och filhantering
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter
 • Förmåga att arbeta självständigt och i ett teamDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!