Admin Exempel på personligt brev för 2024

Skapa ett unikt Admin personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

Admin Exempel på personligt brev
Genomsnittligt betyg: 4,7 (160 röster)
Admin Exempel på personligt brev

Välkommen till vår Admin Cover Letter Guide! Att skriva en imponerande och effektiv administrativt cover letter kan vara avgörande för att säkra din drömjobb. I denna guide kommer vi att gå igenom de viktigaste punkterna att inkludera i ditt cover letter, hur du kan anpassa det för olika jobbansökningar och ge dig användbara tips och exempel för att sticka ut i mängden. Låt oss hjälpa dig att skapa en professionell och lockande cover letter!

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för Admin. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som Admin. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

Admin Exempel på personligt brev

Hej,

Jag är mycket intresserad av att söka tjänsten som administratör på ert företag. Med min omfattande erfarenhet inom administrativa uppgifter och min noggrannhet i att utföra arbetsuppgifter, känner jag mig säker på att jag kan vara en tillgång för ert team.

Under de senaste fem åren har jag arbetat som administrativ assistent på ett väletablerat företag där jag ansvarade för att hantera företagets telefonsamtal, schemaläggning av möten, organisering av dokument och arkivering. Jag har också hanterat allmän administration inklusive att svara på e-post, boka resor och uppdatera företagets databaser. Min noggrannhet och effektivitet har bidragit till en smidigare arbetsmiljö och jag är stolt över att kunna bidra på detta sätt.

Jag är en självgående person som inte är rädd för att ta initiativ och ta ansvar för att slutföra uppgifter. Jag är också mycket organiserad och kan hantera flera uppgifter samtidigt utan att tappa fokus. Min tekniska kompetens inkluderar avancerade kunskaper inom Microsoft Office-paketet och jag är van vid att använda olika typer av databas- och arkiveringssystem.

Jag värdesätter samarbete och öppen kommunikation, och jag tror att min förmåga att samarbeta med olika avdelningar och kollegor har hjälpt till att skapa en positiv arbetsmiljö på min nuvarande arbetsplats.

Jag ser verkligen fram emot möjligheten att bidra till ert företags framgång och att fortsätta växa och utvecklas som administratör. Min passion för att utföra administrativa uppgifter på ett effektivt sätt och mitt öga för detaljer skulle göra mig till en tillgång för ert team.

Tack för att ni tog er tid att överväga min ansökan. Jag ser fram emot att få möjligheten att diskutera min ansökan ytterligare vid ett personligt möte.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt Namn]Varför behöver du ett personligt brev från en Admin?

Varför behöver du ett administrativt omslagsbrev?

Ett administrativt omslagsbrev är ett viktigt dokument som kan hjälpa dig att sticka ut i din ansökan om en administrativ tjänst. Här är några anledningar till varför du behöver ett administrativt omslagsbrev:

 • Det ger dig möjlighet att presentera din erfarenhet och kompetens på ett mer personligt och detaljerat sätt än i ditt CV.
 • Det visar arbetsgivaren att du är seriös och engagerad i din ansökan genom att ta dig tid att skriva ett skräddarsytt omslagsbrev.
 • Det ger dig möjlighet att förklara varför just du är lämplig för den specifika administrativa tjänsten och vad du kan bidra med till företaget.
 • Det ger dig chansen att visa din skrivförmåga och kommunikationsfärdigheter, vilket är viktigt i en administrativ roll.
 • Det kan ge dig en fördel gentemot andra kandidater som inte inkluderar ett omslagsbrev i sin ansökan.

Sammanfattningsvis är ett administrativt omslagsbrev ett viktigt verktyg för att övertyga arbetsgivaren om att du är rätt person för den administrativa tjänsten och att du är engagerad i din ansökan. Det ger dig möjlighet att framhäva din erfarenhet, kompetens och personlighet på ett sätt som ditt CV inte kan göra.Några viktiga regler att hålla i minnet

Admin Cover Letter Writing Rules

Skriva regler för Admin-ansökningsbrev

 • Använd en professionell och formell ton.
 • Förklara varför du är lämplig för administrativt arbete.
 • Ta med relevant erfarenhet och färdigheter.
 • Anpassa brevet till den specifika tjänsten och företaget.
 • Var tydlig och koncis i din skrivning.
 • Kontrollera stavning och grammatik noggrant.
 • Ange kontaktinformation tydligt och tydligt.
 • Avsluta brevet på ett positivt och engagerande sätt.Vilken är den bästa strukturen för Admin följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande Admin CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en Admin? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för Admin följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear Admin Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

Kära rekryterare,

Jag är mycket intresserad av den administrativa rollen och är övertygad om att jag har de färdigheter och erfarenheter som krävs för att vara framgångsrik i rollen som adminstratör hos ert företag. Med en gedigen bakgrund inom administrativt arbete samt en stark förståelse för att driva organisatoriska processer, tror jag att jag kan bidra positivt till ert team och ert företag.

Nedan följer några av mina kvalifikationer:

 • Utmärkta kunskaper i Microsoft Office och andra administrativa verktyg.
 • Erfarenhet av att hantera flera administrativa uppgifter samtidigt och arbeta effektivt under tryck.
 • Förmåga att kommunicera tydligt och effektivt med olika intressenter i en organisation.
 • Stark organisatorisk förmåga och noggrannhet när det gäller att hantera dokument och information.

Jag är övertygad om att min professionella bakgrund, mina färdigheter och min drivkraft kommer att göra mig till en värdefull tillgång för ert team och att jag kan bidra till att upprätthålla en effektiv och välfungerande administrativ funktion hos ert företag.

Jag ser fram emot att ha möjligheten att diskutera min ansökan ytterligare och jag tackar er för ert beaktande. Tveka inte att kontakta mig om ni har några frågor eller om ytterligare information behövs.

Med vänliga hälsningar,

Ditt namnGratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när man skriver ett Admin personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Använd inte en generisk mall för ditt administrativa följeskrivelse. Skräddarsy det för varje specifik arbetsplats.
 • Fokusera inte bara på dina egna behov och önskemål. Visa istället hur du kan bidra till företagets framgångar.
 • Undvik att skryta om dina färdigheter utan konkreta exempel på hur du har använt dem tidigare.
 • Använd inte för många buzzwords eller onödiga adjektiv. Håll ditt språk så konkret och relevant som möjligt.
 • Glöm inte att korrekturläsa ditt följeskrivelse noggrant innan du skickar den. Felstavningar och grammatiska fel kan avskräcka arbetsgivare.Viktiga punkter för ett personligt brev Admin

 • Framhäva erfarenhet och kompetens inom administrativa uppgifter
 • Tydlighet kring tidigare framgångsrika projekt och resultat
 • Kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga med olika avdelningar
 • Kundorienterad och förmåga att hantera olika uppgifter samtidigt
 • Flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade förhållandenDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!