Administrativ handläggare Exempel på personligt brev för 2024

Skapa ett unikt Administrativ handläggare personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

Administrativ handläggare Exempel på personligt brev
Genomsnittligt betyg: 5,0 (153 röster)
Administrativ handläggare Exempel på personligt brev

Hej, Välkommen till vår guide för administrativa kontoristens ansökningsbrev! Att söka jobb som administrativ kontorist är en viktig process och vi är här för att hjälpa dig att skriva ett framgångsrikt ansökningsbrev. I denna guide kommer vi att ge dig tips och råd om hur du kan skriva ett lockande och professionellt ansökningsbrev som får arbetsgivarens uppmärksamhet. Låt oss hjälpa dig att imponera på potentiella arbetsgivare och landa ditt drömjobb inom administration!

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för Administrativ handläggare. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som Administrativ handläggare. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

Administrativ handläggare Exempel på personligt brev

Kära rekryteringsansvariga,

Jag är mycket intresserad av den lediga tjänsten som Administrativ assistent på ert företag. Med min gedigna erfarenhet inom administration och min skicklighet inom organisering och kommunikation, känner jag mig säker på att jag skulle vara en tillgång för ert team.

Här är några skäl varför jag tror att jag skulle vara en bra passform för rollen:

 • Jag har över tre års erfarenhet av administrativt arbete, inklusive hantering av korrespondens, uppdatering av register och planering av möten.
 • Min noggrannhet och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt har gjort det möjligt för mig att utföra administrativa uppgifter effektivt och inom angivna tidsramar.
 • Jag är mycket skicklig på att använda Microsoft Office-programmen, inklusive Word, Excel och PowerPoint, vilket gör mig kapabel att effektivt skapa och uppdatera dokument och presentationer.
 • Min starka kommunikationsförmåga och förmågan att samarbeta väl med olika team har bevisats genom mitt tidigare arbete.

Jag är övertygad om att min bakgrund och färdigheter skulle göra mig till en effektiv administrativ assistent på ert företag. Jag ser fram emot möjligheten att diskutera hur jag kan bidra till era mål och att få möjligheten att arbeta tillsammans med ert team.

Tack för att ni tog er tid att överväga min ansökan. Jag ser fram emot att höra från er snart.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt Namn]Varför behöver du ett personligt brev från en Administrativ handläggare?

Varför behöver du ett ansvarig skrivbordsansökningsbrev?

Varför behöver du ett ansvarig skrivbordsansökningsbrev?

Ett ansvarig skrivbordsansökningsbrev är viktigt att inkludera när du ansöker om en administrativ klerk position. Det ger dig en chans att visa dina kommunikationsfärdigheter, argumentera för din lämplighet för rollen och ge en personlig touch till din ansökan.

 • Visa dina kommunikationsfärdigheter - Ett ansvarig skrivbordsansökningsbrev ger dig möjlighet att uttrycka dig skriftligt och visa potentiella arbetsgivare din förmåga att skriva tydligt och effektivt.
 • Argumentera för din lämplighet - Genom att skriva ett personligt ansökningsbrev kan du anpassa dina erfarenheter och färdigheter direkt till de specifika kraven för den administrativa klerk positionen, vilket ökar dina chanser att bli kallad till en intervju.
 • Ge en personlig touch - Ett ansvarig skrivbordsansökningsbrev ger dig möjlighet att visa din personlighet och intresse för företaget eller organisationen du ansöker till, vilket kan hjälpa dig att sticka ut bland andra sökande.Några viktiga regler att hålla i minnet

 • Använd formellt språk och professional i din administrativa kontorsplatsen
 • Visa din förmåga att organisera och prioritera arbetsuppgifter effektivt
 • Ta upp specifika erfarenheter och färdigheter relaterade till administrativa arbetsuppgifter
 • Var tydlig och koncis i din beskrivning av tidigare erfarenheter och prestationer
 • Ta med kontaktinformation och tacka avslutningsvis för den potentiella chansen att bli intervjuadVilken är den bästa strukturen för Administrativ handläggare följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande Administrativ handläggare CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en Administrativ handläggare? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för Administrativ handläggare följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear Administrativ handläggare Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

Kära [Arbetsgivarens namn],

Jag är väldigt intresserad av möjligheten att ansluta mig till ditt team som administrativ kontorsassistent. Jag har hört mycket gott om ert företag och är lockad av dess rykte som en ledande arbetsgivare inom branschen.

Nedan följer några av mina kvalifikationer som jag anser är relevanta för den här rollen:

 • Stark förmåga att hantera administrativa uppgifter effektivt och noggrant.
 • Färdigheter inom datainmatning och filhantering.
 • God kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt.
 • Erfarenhet av att arbeta med olika kontorsprogram och verktyg, inklusive Microsoft Office.
 • Förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för att upprätthålla ordning och effektivitet på kontoret.

Jag ser fram emot möjligheten att bidra till ert team och jag är övertygad om att min bakgrund och färdigheter kommer att göra mig till en värdefull tillgång för ert företag. Tack för att du tar dig tid att överväga min ansökan. Jag ser fram emot att höra från er snart för en eventuell intervju.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt namn]Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när man skriver ett Administrativ handläggare personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Användning av felaktig grammatik eller stavning
 • Att inte anpassa brevet till den specifika jobbansökan
 • Att inte inkludera relevant erfarenhet eller kompetens
 • Att vara för generisk och inte visa personlighet eller entusiasm
 • Att inte följa upp riktlinjerna för ansökan, som att inkludera begärda dokument eller informationViktiga punkter för ett personligt brev Administrativ handläggare

 • Skicka ett personligt brev som visar din passion för administrativa uppgifter
 • Betonar din erfarenhet av att hantera olika administrativa uppgifter och dokumentation
 • Ta upp din förmåga att prioritera uppgifter och arbeta i en snabb takt
 • Framhäva din skicklighet i att använda olika kontorsprogram och teknik
 • Avsluta med en uppmaning att få chansen att diskutera hur du skulle kunna bidra till företagetDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!