VD och grundare Exempel på personligt brev för 2024

Skapa ett unikt VD och grundare personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

VD och grundare Följebrev Exempel
Genomsnittligt betyg: 4,1 (196 röster)
VD och grundare Följebrev Exempel

Kära läsare, Det är med stor glädje och stolthet som jag får presentera vår CEO & Founder Cover Letter Guide. Som grundare och VD har jag spenderat år med att samla erfarenheter och kunskap inom rekrytering och företagsledning. Denna guide är resultatet av den kunskapen och syftar till att hjälpa dig skapa en imponerande och professionell ansökningsbrev som kommer att öka dina chanser att landa drömjobbet. Varmt välkommen att utforska vår guide och lycka till med din jobbsökning! Vänliga hälsningar, [Ditt namn] CEO & Founder

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för VD och grundare. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som VD och grundare. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

VD och grundare Exempel på personligt brev

Cover Letter Ansökan som CEO & Grundare

Kära [Företagsnamn],

Jag är mycket intresserad av att ansöka till rollen som CEO & Grundare hos ert företag. Med min gedigna erfarenhet och passion för att skapa och leda framgångsrika företag, tror jag att jag är den perfekta kandidaten för denna position.

Här är några skäl till varför jag tror att jag skulle vara en bra passform för denna roll:

 • Jag har över 10 års erfarenhet inom företagsledning och entreprenörskap, och har grundat och drivit flera framgångsrika företag inom olika branscher.
 • Min förmåga att tänka strategiskt och förutse trender har bidragit till att jag har kunnat leda mina företag till både tillväxt och lönsamhet.
 • Jag har en bevisad track record av att bygga och leda högpresterande team, och jag värdesätter öppen kommunikation och samarbete för att uppnå gemensamma mål.
 • Med min starka analytiska förmåga och mitt fokus på data-driven beslutsfattande, kan jag säkerställa att företaget hela tiden är på rätt kurs och att vi tar välgrundade affärsbeslut.

Jag brinner för att skapa värde och bidra till tillväxt, och jag tror att mitt ledarskap och min entreprenörsanda skulle vara en tillgång för ert företag. Jag ser fram emot att få möjligheten att diskutera hur jag kan bidra till era mål och visioner.

Tack så mycket för att ni överväger min ansökan.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt namn]Varför behöver du ett personligt brev från en VD och grundare?

En CEO & Founder-coverbrev är en viktig del av ansökningsprocessen när du söker en ledande roll inom ett företag. Här är några skäl till varför du behöver ett CEO & Founder-coverbrev:

 • Det ger dig möjlighet att förklara varför du är rätt person för rollen och hur dina erfarenheter och färdigheter kan bidra till företagets framgång.
 • Det visar din passion och engagemang för företaget och dess vision, vilket kan öka din trovärdighet och övertyga rekryterare om din motivation.
 • Det ger dig en chans att förtydliga eventuella luckor i din CV, och förklara hur du har hanterat utmaningar eller motgångar i tidigare roller.
 • Det ger dig en plattform för att kommunicera din personlighet och ledarstil, vilket är lika viktigt som din formella utbildning och erfarenhet.
 • Det ger dig en överlägsen konkurrensfördel gentemot andra kandidater som inte skickar med ett personligt coverbrev.Några viktiga regler att hålla i minnet

Kära CEO & Founder, Här är några viktiga skrivregler att följa när du skriver ditt ansökningsbrev:

 • Var tydlig och koncis i din kommunikation
 • Använd en professionell ton och undvik slang eller informella uttryck
 • Berätta om din erfarenhet och hur den kan bidra till företagets framgång
 • Visa din passion och engagemang för företagets vision och mål
 • Bevisa att du har forskat om företaget och förstår dess affärsmodell och bransch
 • Avsluta med en stark avslutning som uttrycker ditt intresse för att träffas och diskutera möjligheten att bidra till företagets framgång
Vänligen, [Ditt namn]Vilken är den bästa strukturen för VD och grundare följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande VD och grundare CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en VD och grundare? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för VD och grundare följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear VD och grundare Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

Kära rekryterare,

Jag skriver till er angående den öppna positionen som CEO & Founder för ert företag. Med min erfarenhet och passion för att driva affärer tror jag att jag kan vara en ovärderlig tillgång för ert team.

Nedan följer några av de viktigaste komponenterna som jag skulle inkludera i mitt ansökningsbrev:

 • En kort sammanfattning av min erfarenhet och prestationer inom branschen.
 • Mina motiv för att söka positionen och varför jag tror att jag passar perfekt för rollen som CEO & Founder.
 • Exempel på projekt eller företag som jag har grundat eller varit involverad i, och hur dessa har blomstrat under min ledning.
 • Mina visioner och strategier för att driva företaget framåt och bidra till dess tillväxt och framgång.
 • En översikt av min ledarstil och hur jag trivs med att arbeta tillsammans med andra teammedlemmar för att uppnå gemensamma mål.

Jag ser fram emot möjligheten att diskutera min ansökan närmare och att få möjligheten att bidra till era framtida framgångar. Tack för ert tid och jag ser fram emot att höra från er!

Med vänliga hälsningar, [Your Name]Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när du skriver ett VD och grundare personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Att inte anpassa brevet till den specifika rollen eller företaget
 • Att inte betona tidigare erfarenheter och prestationer
 • Att använda en generisk eller opersonlig ton
 • Att fokusera för mycket på egna behov och önskemål istället för företagets
 • Att inte visa entusiasm och passion för företaget och dess vision
 • Att inte bevisa hur ens erfarenheter och kompetenser kan bidra till företagets framgång
 • Att inte vara tydlig och konkret om varför man är intresserad av rollen och företaget
 • Att inte vara professionell och formell i sitt språk och ton
 • Att inte vara noggrann med stavning och grammatik
 • Att inte följa upp och visa fortsatt intresse efter att ha skickat brevetViktiga punkter för ett VD och grundare personligt brev

 • Visa din passion för företaget och branschen
 • Betonar din erfarenhet och kompetensnivå
 • Utveckla din vision och strategi för företaget
 • Exemplifiera ditt ledarskap och ditt bidrag till framgång för andra företag
 • Betonar din beredskap att ta itu med utmaningarna och tänkbara hinder
 • Uttryck din önskan att bidra till företagets tillväxt och framgångDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!