Lpn sjuksköterska Följebrev: Arbetsbeskrivning, exempel och guide

Skapa ett unikt Lpn sjuksköterska personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

Lpn sjuksköterska Exempel på personligt brev
Genomsnittligt betyg: 4,9 (64 röster)
Lpn sjuksköterska Exempel på personligt brev

Hej, Välkommen till vår guide för LPN sjuksköterskor och hur du skriver ett effektivt ansökningsbrev för att söka jobb inom denna roll. Att skriva ett övertygande ansökningsbrev är avgörande för att sticka ut i den konkurrenskraftiga vården. I denna guide delar vi med oss av värdefulla tips och exempel för att hjälpa dig skapa ett imponerande ansökningsbrev och öka dina chanser att landa ditt drömjobb som LPN sjuksköterska.

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för Lpn sjuksköterska. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som Lpn sjuksköterska. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

Lpn sjuksköterska Exempel på personligt brev

Ärade rekryterare,

Jag är mycket intresserad av att söka rollen som LPN-sjuksköterska på ert sjukhus. Med min erfarenhet och utbildning inom hälso- och sjukvård tror jag att jag skulle kunna göra en positiv inverkan på era patienters liv och bidra till att höja standarden för vården på er avdelning.

Jag har arbetat som LPN-sjuksköterska i flera år och har erfarenhet av att vårda patienter i olika vårdmiljöer, inklusive sjukhus, hemvård och långtidsvård. Jag är väl bevandrad i att utföra medicinska procedurer, administrera mediciner och övervaka patienters tillstånd. Min förmåga att snabbt och effektivt hantera akuta situationer har gjort mig till en pålitlig och respekterad sjuksköterska bland mina kollegor och patienter.

Jag har en stark vilja att fortsätta att utvecklas inom mitt yrke och tror att er sjukhus kommer att kunna erbjuda mig den utbildning och de utvecklingsmöjligheter som jag söker. Jag är övertygad om att jag skulle kunna bli en värdefull tillgång för er avdelning och ser fram emot möjligheten att bidra till att skapa en trygg och professionell vårdmiljö för era patienter.

Nedan följer en kort sammanfattning av min utbildning och erfarenhet:

 • Utbildning: Legitimerad sjuksköterska (LPN) med en examen från XXXX Skola för Sjuksköterskor
 • Erfarenhet: 5 års erfarenhet av att arbeta som LPN-sjuksköterska i olika vårdmiljöer, inklusive akutmottagning, äldreomsorg och hemsjukvård
 • Kvalifikationer: Certifierad i akutvård och grundläggande livsstöd (BLS), erfarenhet av att arbeta med olika medicinsk utrustning och teknik

Jag ser verkligen fram emot möjligheten att få chansen att arbeta som LPN-sjuksköterska på er avdelning och ser det som en spännande möjlighet att vidareutveckla min professionella karriär. Tack för ert övervägande, och jag ser fram emot möjligheten att diskutera min ansökan vidare med er.

Med vänliga hälsningar,

Dinnamn HärVarför behöver du ett personligt brev från en Lpn sjuksköterska?

Varför behöver du ett Lpn-sköterskebrev?

 • Ett LPN-sjuksköterskebrev ger dig möjligheten att presentera dig själv på ett mer personligt sätt än din CV. Det ger dig chansen att visa din personlighet, dina värderingar och din passion för sjuksköterskeyrket.
 • Genom att skriva ett skräddarsytt brev kan du anpassa din ansökan till varje specifik arbetsgivare och visa hur väl du passar för den aktuella positionen.
 • Ett bra LPN-sjuksköterskebrev kan öka dina chanser att bli kallad till en intervju och ger dig möjligheten att särskilja dig från andra kandidater.
 • Det ger dig också möjlighet att förklara eventuella luckor i din arbetslivshistoria eller andra omständigheter som inte framgår tydligt i din CV.
 • Genom att lägga till personliga berättelser eller exempel kan du ge arbetsgivaren en bättre förståelse för vem du är och varför du är passionerad för sjuksköterskeyrket.Några viktiga regler att hålla i minnet

 • Börja med att ange din kontaktinformation, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 • Efter kontaktinformationen, skriv en öppningsmening som introducerar dig själv och anger vilken position du söker.
 • Skapa en tydlig och välskriven kroppstext som beskriver din utbildning och erfarenhet inom omvårdnad.
 • Poängtera dina färdigheter och kompetenser som är relevanta för den specifika LPN-rollen du söker.
 • Avsluta med en stark avslutningsmening som sammanfattar varför du är lämplig för jobbet och uttrycker din entusiasm över att få möjlighet att bidra till teamet.
 • Avsluta med en professionell avslutning och ange att du ser fram emot att få möjlighet att diskutera din ansökan vidare under en intervju.Vilken är den bästa strukturen för Lpn sjuksköterska följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande Lpn sjuksköterska CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en Lpn sjuksköterska? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för Lpn sjuksköterska följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear Lpn sjuksköterska Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

En välformulerad följebrev skickar ett starkt meddelande till en potentiell arbetsgivare. För en LPN-sjuksköterska kan följebrevet vara en viktig faktor för att landa en intervju och visa upp ens färdigheter och erfarenheter. Ett typiskt följebrev bör inkludera följande komponenter:

 • Kontaktinformation: Inkludera ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress så att arbetsgivaren kan kontakta dig för en intervju.
 • Arbetsmål: Berätta för arbetsgivaren varför du söker det specifika jobbet och vad du hoppas uppnå genom att arbeta där.
 • Kort sammanfattning: Ge en överblick över din erfarenhet och färdigheter som är relevanta för den specifika sjuksköterskepositionen.
 • Utbildning och licens: Visa upp din utbildning och licens som LPN-sjuksköterska för att visa att du är behörig att arbeta inom det aktuella området.
 • Erfarenhet: Beskriv din tidigare arbetslivserfarenhet inom vården, särskilt inom LPN-rollen, och hur den har förberett dig för den nya positionen.
 • Förtroendeskapande åtgärder: Dela med dig av exempel på tidigare prestationer eller utmärkelser som visar upp din kompetens och dedikation som sjuksköterska.
 • Avslutning: Avsluta brevet med en vänlig uppmaning till att få fortsätta diskussionen i en personlig intervju och tacka arbetsgivaren för deras tid och övervägande.

Ett välkomponerat LPN-följebrev kan hjälpa till att skilja dig från andra kandidater och visa upp din passion och engagemang för yrket. Genom att inkludera dessa viktiga komponenter, kan du öka chanserna att bli kallad till en intervju och eventuellt landa drömjobbet som LPN-sjuksköterska.Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när du skriver ett Lpn sjuksköterska personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Använd inte en generisk mall för din sjuksköterska LPN-ansökan. Varje ansökan bör skräddarsys för den specifika tjänsten och arbetsgivaren.
 • Undvik att upprepa information från ditt CV. Använd istället din ansökan för att berätta en personlig berättelse om varför du är lämplig för jobbet.
 • Felstavningar och grammatiska fel. Låt alltid någon annan korrekturläsa din ansökan för att fånga eventuella fel.
 • Att vara för opraktisk eller överdriven. Håll din ansökan koncis, relevant och fokuserad på de kvalifikationer som är mest relevanta för jobbet.
 • Att inte skriva en anpassad täckbrev för varje ansökan. Varje arbetsgivare är ute efter något specifikt, så se till att du adresserar deras behov i din ansökan.Viktiga punkter för ett Lpn sjuksköterska personligt brev

Key takeaways for a LPN Nurse cover letter:

 • Utmärkt patientvård och kommunikationsförmåga
 • Professionell och ansvarstagande
 • Kompetent inom medicinska procedurer och behandlingar
 • Teamspelare och samarbetsvillig
 • Förmåga att hantera stressiga situationerDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!