HR-generalist Följebrev: Exempel & Guide (Ingångsnivå & Seniorjobb)

Skapa ett unikt HR-generalist personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

HR-generalist - exempel på personligt brev
Genomsnittligt betyg: 4,8 (70 röster)
HR-generalist - exempel på personligt brev

Välkommen till vår guide för HR-generalistsansökningsbrev! Som HR-generalist är det viktigt att kunna skapa starka ansökningsbrev som tydligt förmedlar din kompetens och erfarenhet. I denna guide kommer vi att dela med oss av användbara tips och exempel som kommer att hjälpa dig att skapa ett imponerande ansökningsbrev. Oavsett om du söker ditt första jobb som HR-generalist eller är en erfaren yrkesverksam, så kommer denna guide att vara till nytta för dig.

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för HR-generalist. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som HR-generalist. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

HR-generalist Exempel på personligt brev

Hej där,

Jag är mycket intresserad av möjligheten att bli en del av ert HR-team på företaget. Med min erfarenhet och kompetens inom HR-relaterade ärenden, tror jag starkt på att jag kan vara en tillgång för ert team och bidra till att uppnå företagets mål.

Jag har en gedigen erfarenhet inom HR-området, inklusive rekrytering, personalutveckling, personaladministration och arbetsrätt. Jag har även erfarenhet av att skapa och implementera HR-strategier som stödjer företagets övergripande mål. Jag har tidigare arbetat som HR Generalist där jag hanterade allt från rekryteringsprocesser till personalutveckling och arbetsrättsliga frågor. Jag har även erfarenhet av att hantera personaladministration och försäkringsfrågor.

Mina starka kommunikationsfärdigheter och min förmåga att skapa meningsfulla relationer med anställda på alla nivåer i organisationen har varit avgörande för min framgång hittills. Jag tror att min förmåga att lyssna och kommunicera effektivt gör mig till en stark kandidat för rollen som HR Generalist på ert företag.

Jag brinner för att skapa en positiv arbetsmiljö och att stödja anställdas utveckling och välbefinnande. Jag tror att min passion för HR och mitt engagemang för att skapa en inkluderande arbetskultur gör mig till en väl lämpad kandidat för den här rollen.

Jag ser verkligen fram emot möjligheten att bidra till ert HR-team och att arbeta tillsammans för att stödja företagets tillväxt och framgång. Jag är övertygad om att min erfarenhet och kompetens inom HR-området kommer att vara till nytta för ert team. Jag är övertygad om att jag är rätt person för denna roll och ser fram emot möjligheten att diskutera mina kvalifikationer ytterligare.

Tack för att ni tagit er tid att läsa mitt brev. Med vänliga hälsningar,

[Your Name]Varför behöver du ett personligt brev från en HR-generalist?

Varför behöver du en HR Generalist-ansökningsbrev?

 • För att marknadsföra dina färdigheter och erfarenheter: Ett HR Generalist-ansökningsbrev ger dig möjlighet att marknadsföra dina specifika färdigheter och erfarenheter inom HR-branschen. Det ger dig chansen att visa potentiella arbetsgivare vad du kan erbjuda och varför du är lämplig för rollen.
 • För att visa ditt intresse för företaget: Genom att skriva ett personligt HR Generalist-ansökningsbrev kan du visa ditt genuina intresse för det specifika företaget och rollen. Det ger dig chansen att anpassa ditt brev för att visa att du har gjort din forskning och verkligen vill arbeta för företaget.
 • För att differentiera dig själv: Ett bra HR Generalist-ansökningsbrev kan hjälpa dig att skilja dig från andra sökande. Det ger dig möjlighet att visa din personlighet, passion och arbetsmoral på ett sätt som inte syns i ditt CV.
 • För att öka chanserna att få intervju: Arbetsgivare tar ofta intryck av en stark och välskriven ansökan. Genom att skriva ett övertygande HR Generalist-ansökningsbrev kan du öka dina chanser att bli kallad på en intervju.Några viktiga regler att hålla i minnet

 • Mitt namn är [Ditt namn] och jag är en HR Generalist med erfarenhet av att hantera rekrytering, personalutveckling och arbetsrelationer.
 • Jag är skicklig på att kommunicera och samarbeta med olika avdelningar för att säkerställa en effektiv och välfungerande arbetsmiljö.
 • Jag har en stark förståelse för arbetsrätt och är kunnig i att hantera personalfrågor och konflikthantering.
 • Min förmåga att hantera flera projekt samtidigt och leverera resultatinriktade lösningar har lett till att jag har uppnått framgång inom HR-området.
 • Jag är passionerad när det kommer till att skapa en positiv arbetskultur och arbetsplats, och jag ser fram emot möjligheten att fortsätta att utvecklas och bidra till [företagsnamn] framgång.Vilken är den bästa strukturen för HR-generalist följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande HR-generalist CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en HR-generalist? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för HR-generalist följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear HR-generalist Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

Kära rekryterare,

Jag är mycket intresserad av möjligheten att ansöka om HR Generalist positionen på ert företag. Med min erfarenhet inom HR och min passion för att skapa en positiv arbetsmiljö, tror jag att jag skulle vara en värdefull tillgång för ert team.

Några av de viktigaste komponenter som jag skulle inkludera i denna position inkluderar:

 • Rekrytering och urval av kvalificerade kandidater
 • Personalutbildning och utveckling
 • Arbetsrättsliga frågor och företagspolicyer
 • Medarbetarrelationer och konflikthantering
 • Arbetsmiljö och personalvård

Utöver mina färdigheter inom dessa områden, har jag också starka kommunikationsförmågor, förhandlingsförmåga och förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

Jag ser fram emot möjligheten att diskutera hur jag kan bidra till ert företags framgång och jag är övertygad om att jag kan vara en värdefull resurs för ert team. Tack för att ni tog er tid att överväga min ansökan.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt namn]Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när du skriver ett HR-generalist personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Använd inte en generisk mall för att skriva ditt brev. Se till att anpassa det till den specifika arbetsgivaren och positionen du söker.
 • Undvik att fokusera för mycket på din egen önskan att få jobbet istället för att betona vad du kan bidra med till företaget.
 • Felstavningar och grammatiska fel kan göra ett dåligt intryck, se därför till att korrekturläsa ditt brev noggrant.
 • Undvik att upprepa information som redan finns i ditt CV. Använd istället brevet för att framhäva dina mest relevanta erfarenheter och färdigheter.
 • Undvik att vara för formell eller för informell i ditt språk. Försök istället att hitta en balans och anpassa tonen till företagets kultur.Viktiga punkter för ett HR-generalist personligt brev

 • Omfattande erfarenhet inom HR-fältet
 • Stark förmåga att hantera rekryteringsprocesser
 • Förmåga att skapa och implementera HR-policyer
 • Utmärkta kommunikations- och förhandlingsfärdigheter
 • Proaktiv och resultatinriktadDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!