Författare Exempel på personligt brev för 2024

Skapa ett unikt Författare personligt brev med vår onlineplattform. Bläddra bland professionella mallar för alla nivåer och specialiteter. Hitta din drömroll redan idag!

Exempel på personligt brev till författare
Genomsnittligt betyg: 4,7 (124 röster)
Exempel på personligt brev till författare

Hej och välkommen till vår författaromslagsbrevsguide! Att skicka in ett manus till förlag kan vara en skrämmande uppgift, men ett professionellt omslagsbrev kan vara nyckeln till att få ditt verk uppmärksammat. I den här guiden kommer vi att gå igenom steg-för-steg-processen för att skriva ett effektivt omslagsbrev som fångar en förläggares uppmärksamhet och ökar dina chanser att få ditt manus publicerat.

Vi kommer att täcka:

 • Så här skriver du ett personligt brev, oavsett bransch eller jobbtitel.
 • Vad ska du skriva i ett personligt brev för att sticka ut?
 • De bästa färdigheterna som arbetsgivare i alla branscher vill se.
 • Hur du snabbt skapar ett personligt brev med våra professionella Skapa ett personligt brev.
 • Varför du bör använda en mall för personligt brev
Dessutom ger vi dig experttips om hur du skriver ett personligt brev och professionella exempel som kan inspirera dig.


Relaterade exempel på följebrev

Innan vi börjar kan du vara intresserad av relaterade exempel på personliga brev för Författare. Dessa exempel kommer att ge dig värdefulla insikter och inspiration när du utformar ditt eget personliga brev. Upptäck effektiva strategier och få en djupare förståelse för hur du kan lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter som Författare. Gör dig redo att lyfta din jobbansökan och sticka ut från konkurrenterna med vår kuraterade samling av exempel på personliga brev:

Författare Exempel på personligt brev

Cover Letter

Hej,

Jag heter [Ditt namn] och jag är mycket intresserad av att bidra till [Namnet på förlaget] som författare. Med en passion för att skriva och en gedigen erfarenhet av att skapa fängslande berättelser, tror jag starkt att jag kan vara en tillgång för ert företag.

Här är några av mina främsta kvalifikationer:

 • Kreativitet: Jag har en stark förmåga att tänka utanför boxen och skapa unika berättelser som engagerar läsarna.
 • Skicklighet: Med flera publicerade verk och ett starkt språkligt sinne, har jag bevisat min förmåga att leverera högkvalitativa manuskript.
 • Deadline-drift: Jag är van vid att arbeta inom tidsbegränsningar och kan leverera enligt fastställda deadlines utan att kompromissa med kvaliteten.
 • Samarbetsförmåga: Jag trivs med att samarbeta med redaktörer och andra teammedlemmar för att förbättra och stärka mina verk.

Jag är särskilt intresserad av att arbeta med [Nämn en specifik genre eller typ av bok] och tror att min erfarenhet och passion för detta område kan vara till nytta för ert förlag. Jag är övertygad om att jag kan erbjuda en unik och fräsch röst som kommer att tilltala er läsekrets.

Tack så mycket för att ni överväger min ansökan. Jag ser mycket fram emot möjligheten att bidra till [Namnet på förlaget] och jag är övertygad om att jag kan vara en tillgång för ert team. Vänligen låt mig veta om ni behöver ytterligare information eller prov på mitt arbete.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt namn]Varför behöver du ett personligt brev från en Författare?

En författaransökan kräver ett följeskrivelse för att ge förlaget en tydlig bild av vem du är och varför du är det bästa valet för att publicera ditt verk. Här är några anledningar till varför du behöver en författarens följeskrivelse:

 • Det ger dig möjlighet att presentera dig själv, din bakgrund och dina tidigare publicerade verk.
 • Det ger dig chansen att förklara varför just ditt manus är unikt och varför det bör ges ut.
 • Det ger en plattform för att visa din personlighet och skrivstil till förlaget.
 • Det ger dig möjlighet att förmedla din vision för boken och hur du ser dess framtid på marknaden.
 • Det ger förlaget en förståelse för varför du valt att skicka din bok till dem specifikt och varför de bör vara intresserade av att arbeta med dig.
Med en välskriven författarens följeskrivelse kan du skapa ett starkt intryck och öka dina chanser att få ditt manus publicerat.Några viktiga regler att hålla i minnet

 • Använd korrekt formatering - Var noga med att använda korrekt formatering för din författaransökningsbrev. Det inkluderar att använda en professionell typsnitt, ordentlig tabulering och styckesindelning.
 • Gör det personligt - Anpassa ditt brev till varje mottagare och visa ditt genuina intresse för deras företag eller publikation.
 • Fokusera på din erfarenhet - Berätta om dina tidigare publicerade verk, skrivrelaterade utbildning och andra relevanta erfarenheter.
 • Var koncis - Håll ditt brev kort och koncist, och fokusera på de viktigaste punkterna som visar varför du är en lämplig författar för deras publikation eller företag.
 • Inkludera kontaktinformation - Se till att inkludera dina kontaktuppgifter så att mottagaren enkelt kan komma i kontakt med dig om de är intresserade av att arbeta med dig.Vilken är den bästa strukturen för Författare följebrev?

Efter att ha skapat en imponerande Författare CV, nästa steg är att utforma ett övertygande personligt brev som ska bifogas din jobbansökan. Det är viktigt att komma ihåg att ditt personliga brev ska ha en formell ton och följa en rekommenderad struktur. Men vad exakt innebär denna struktur och vilka viktiga delar bör ingå i ett personligt brev från en Författare? Låt oss utforska de riktlinjer och komponenter som kommer att få ditt personliga brev att sticka ut.Nyckelkomponenter för Författare följebrev:

 • Din kontaktinformation, inklusive datum för skrivandet
 • Uppgifter om mottagaren, t.ex. företagets namn och adressatens namn
 • En professionell hälsning eller tilltal, som "Dear Mr. Levi,"
 • En uppseendeväckande inledning för att fånga läsarens intresse
 • Ett kortfattat stycke som förklarar varför du är en utmärkt matchning för rollen
 • Ytterligare ett stycke som belyser varför tjänsten stämmer överens med dina karriärmål och ambitioner
 • Ett avslutande uttalande som förstärker din entusiasm och lämplighet för rollen
 • En avslutande hälsning, t.ex. "Hälsningar" eller "Med vänlig hälsning", följt av ditt namn
 • Ett valfritt efterord (P.S.) för att lägga till en kort, slagkraftig kommentar eller nämna ytterligare relevant information.Följebrevets rubrik

En rubrik i ett personligt brev bör vanligtvis innehålla följande information:

 • Ditt fullständiga namn: Börja med ditt för- och efternamn, skrivet i ett tydligt och läsbart format.
 • Kontaktinformation: Ange ditt telefonnummer, din e-postadress och eventuellt din postadress. Om du anger flera kontaktvägar ser du till att den rekryterande chefen enkelt kan nå dig.
 • Datum: Lägg till det datum då du skriver det personliga brevet. Detta hjälper dig att fastställa tidslinjen för din ansökan.

Det är viktigt att placera rubriken överst i det personliga brevet, till vänster eller i mitten av sidan. Detta säkerställer att läsaren snabbt kan identifiera dina kontaktuppgifter och veta när det personliga brevet skrevs.Följebrevets hälsning / tilltal

En hälsning i ett personligt brev bör innehålla följande element:

 • Personligt tilltal: Tilltala den rekryterande chefen eller den specifika mottagaren av det personliga brevet med deras namn. Om namnet inte nämns i jobbannonsen eller om du är osäker på mottagarens namn är det acceptabelt att använda en allmän hälsningsfras som "Dear Hiring Manager" eller "Dear Författare Recruiting Team".
 • Professionell ton: Håll en formell och respektfull ton genom hela hälsningsfrasen. Undvik att använda ett alltför vardagligt språk eller informella uttryck.
 • Korrekt stavning och titel: Dubbelkolla stavningen av mottagarens namn och se till att du använder lämplig titel (t.ex. herr, fru, doktor eller professor) om det är tillämpligt. Detta visar att du är noggrann och professionell.

En lämplig hälsning kan t.ex. vara "Dear Ms. Johnson" eller "Dear Hiring Manager", beroende på vilken information som finns tillgänglig. Det är viktigt att anpassa hälsningen till den specifika mottagaren för att skapa en personlig och professionell ton i ditt personliga brev.Inledning till följebrev

En inledning till ett personligt brev ska fånga läsarens uppmärksamhet och ge en kort översikt över din bakgrund och ditt intresse för tjänsten. Så här ska en effektiv inledning se ut:

 • Inledande mening: Börja med en stark öppningsmening som omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Nämn gärna din entusiasm inför jobbmöjligheten eller någon specifik aspekt av företaget eller organisationen som väckt ditt intresse.
 • Kortfattad presentation: Ge en kortfattad introduktion av dig själv och nämn den specifika tjänst du söker. Inkludera all relevant bakgrundsinformation, t.ex. din nuvarande roll, utbildningsbakgrund eller anmärkningsvärda prestationer som är direkt relaterade till tjänsten.
 • Koppling till företaget: Visa att du känner till företaget eller organisationen och gör en koppling mellan dina kunskaper och erfarenheter och deras uppdrag, värderingar eller bransch. Genom att visa att du förstår och överensstämmer med deras mål kan du understryka att du passar för rollen.
 • Engagerande krok: Tänk på att inkludera en eller två övertygande meningar som lyfter fram dina unika säljargument eller nyckelkvalifikationer som gör att du sticker ut från andra kandidater. Det kan vara en specifik prestation, en relevant färdighet eller en erfarenhet som visar på ditt värde som potentiell medarbetare.
 • Övergång till huvuddelen: Avsluta introduktionen genom att smidigt övergå till huvuddelen av det personliga brevet, där du ger mer detaljerad information om dina kvalifikationer, erfarenheter och hur de stämmer överens med kraven för tjänsten.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer ditt personliga brev att göra ett starkt första intryck och sätta scenen för resten av din ansökan.Följebrev Kropp

En författares omslagsbrev bör vanligtvis innehålla följande komponenter:

 • En introduktion: Börja med att presentera dig själv och ange syftet med brevet, t.ex. varför du skriver till förlaget eller agenturen.
 • Bakgrundsinformation: Ge en kort sammanfattning av din erfarenhet och tidigare publicerade verk, om det är relevant.
 • Beskrivning av ditt manuskript: Ge en kort sammanfattning av din bok, inklusive genre, längd och eventuella unika egenskaper som kan locka förlaget eller agenturen.
 • Provförslag: Erbjud att skicka en provdel av ditt manuskript för granskning.
 • Avslutning: Tacka mottagaren för deras tid och intresse, och ange dina kontaktuppgifter för eventuell fortsatt kommunikation.

Genom att inkludera dessa komponenter kan du skapa en välstrukturerad och informativ författare omslagsbrev som ökar dina chanser att väcka intresse hos förlaget eller agenturen.Gratis nära

Avslutningen och underskriften i ett personligt brev är ett sista tillfälle att lämna ett positivt intryck och bjuda in till vidare samtal. Så här ska avslutningen och underskriften i ett personligt brev se ut:

 • Sammanfattning av intresse: I det avslutande stycket sammanfattar du ditt intresse för tjänsten och upprepar din entusiasm över möjligheten att bidra till organisationen eller skolan. Betona det värde du kan tillföra rollen och nämn kortfattat dina nyckelkvalifikationer eller unika försäljningsargument.
 • Uppskattning och tacksamhet: Uttryck din uppskattning för den tid och omtanke som läsaren har ägnat åt att granska din ansökan. Tacka för möjligheten att komma i fråga för tjänsten och uppge om du har bifogat ytterligare material eller dokument, t.ex. referenser eller en portfölj.
 • Uppmaning till handling: Avsluta ditt personliga brev med en tydlig uppmaning till handling. Ange att du är tillgänglig för en intervju eller uttryck ditt intresse för att diskutera möjligheten ytterligare. Uppmuntra läsaren att kontakta dig för att boka ett möte eller lämna ytterligare information som kan behövas.
 • Komplimenterande avslutning: Välj en professionell och lämplig avslutning på ditt personliga brev, t.ex. "Med vänlig hälsning", "Bästa hälsningar" eller "Tack". Se till att avslutningen återspeglar den övergripande tonen och formaliteten i brevet.
 • Underskrift: Lämna utrymme för din egenhändiga namnteckning nedanför avslutningsfrasen. Skriv ditt namn med bläck och använd en läslig och professionell stil. Om du skickar in ett digitalt eller maskinskrivet personligt brev kan du helt enkelt skriva ditt fullständiga namn.
 • Skrivet namn: Skriv ditt fullständiga namn i ett tydligt och läsbart typsnitt under din namnteckning. Detta gör det enkelt att identifiera dig och säkerställer tydlighet om den handskrivna underskriften inte är tydlig.


Vanliga misstag att undvika när man skriver ett Författare personligt brev

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att du presenterar dig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare. Det finns dock vanliga misstag som kan hindra dina chanser att göra ett starkt intryck. Genom att vara medveten om dessa fallgropar och undvika dem kan du se till att ditt personliga brev effektivt lyfter fram dina kvalifikationer och sticker ut från konkurrenterna. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen att undvika när man skriver ett personligt brev och ger dig värdefulla insikter och praktiska tips som hjälper dig att skapa en övertygande och slagkraftig introduktion som fångar rekryterande chefers uppmärksamhet. Oavsett om du är ett erfaret proffs eller precis har börjat din karriärresa kommer du att öka dina chanser att lyckas i jobbansökningsprocessen om du förstår dessa misstag. Så låt oss dyka in och upptäcka hur du undviker dessa vanliga felsteg och skapar ett framstående personligt brev som får potentiella arbetsgivare att lägga märke till dig.

 • Använda en generisk och opersonlig mall för författaransökan utan att anpassa den till det specifika förlaget eller agenturen.
 • Inte inkludera relevant information om ditt skrivande och publiceringshistorik.
 • Ostädat språk, grammatiska fel eller stavfel i författaransökan.
 • Att vara för självkritisk eller ödmjuk i ansökan kan leda till att du inte säljer in dig själv ordentligt.
 • Försumma att inkludera en tydlig och engagerande översikt av ditt manus eller bokförslag.Viktiga punkter för ett personligt brev Författare

 • Bekräfta din passion för att skriva och berätta historier
 • Betonar din tidigare publicerade arbete och erfarenhet inom skrivande
 • Förklarar hur din personlighet och unika röster skiljer sig från andra författare
 • Visar din förståelse för målgruppen och marknaden för ditt arbete
 • Presenterar din beredskap att samarbeta med förlaget och marknadsföra din bokDet är dags att börja söka jobb. Se till att du visar framfötterna och får ditt nästa jobb med hjälp av resumaker.se.
Färdiga mallar som hjälper ditt personliga brev att sticka ut för rekryterare
Prova Resumakers professionella verktyg för att skapa personliga brev nu. Börja gratis!